Met het derdejaar naar de Westhoek

Onze derdejaars namen in de Westhoek een vliegende start van het schooljaar. Ze genoten er drie dagen van sport, spel, cultuur en verbindende klasmomenten. Zelf omschrijven ze het niet alleen als de uitgelezen kans om nieuwe mensen te leren kennen, maar ook als een gezellige, plezante en bij momenten uitdagende driedaagse.

Op woensdagmorgen stond de wekker al vroeg om op tijd richting de zee te kunnen vertrekken. Dat was immers de uitvalsbasis voor de geplande watersportdag. Hoewel die door de regen bijna letterlijk in het water viel, hield dat de leerlingen niet tegen om er samen een geslaagde dag van te maken. Er werd op de golven gesurft, geraft en geklauterd op de marinierspiste. De warme douche achteraf deed bij velen duidelijk deugd.

Maar wie Westhoek zegt, zegt ook Eerste Wereldoorlog. Een bezoek aan een van de vele oorlogsmonumenten kon dus absoluut niet ontbreken. Zo ging een deel van de leerlingen op ontdekking in het In Flanders Fields museum, kregen andere klassen een rondleiding in Bayernwald en werden sommige leerlingen omgedoopt tot een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. We sloten de dag af met de Last Post onder de Menenpoort, een indrukwekkende ervaring.

Behalve sport en cultuur was er ook ruimte voor spel en teambuilding. Zo werden de leerlingen niet alleen uitgedaagd met een escape room, maar moesten ze de laatste dag ook op zoek naar de mol in hun midden. Samenwerking was daarbij cruciaal. Van een goede teambuilding gesproken!