Sport in een nieuw jasje

Het is je vast al opgevallen: de afgelopen tijd is het uitzicht achter de school erg veranderd. Er werd hard gewerkt aan nieuwe sportinfrastructuur. Samen met het stadsbestuur, het Spagaatje en HVV werkte de school er aan een nieuwe gymhal, vernieuwde voetbalvelden en een atletiekpiste. En het resultaat mag zéker gezien worden… 

 

 

Gymhal

Vorig schooljaar al werd een nieuwe gymhal in gebruik genomen. Niet alleen onze school, maar ook het Spagaatje en andere verenigingen sporten in de nieuwe zaal. Dat de school de gymhal mag gebruiken, is een mooie overeenkomst. Zo beschikken we over meer binnenplaatsen om te sporten. De moderne zalen zijn niet alleen geschikt voor gymnastieklessen: de leraars LO gebruiken ze ook voor bijvoorbeeld kickboksen. 

 


Voetbalvelden

Ook op de voetbalvelden werd er vroeger heel wat gesport. Al moest je steeds rekening houden met het feit dat inzaaien en gras afrijden er ook bij hoorde. De velden waren dus niet altijd beschikbaar. Dat is ook verleden tijd, want het gras van het voetbalveld is veranderd naar kunstgras. Vanaf nu kan er dus altijd buiten gevoetbald worden, bij wat kouder en ook warmer weer.

De leerlingen zijn blij dat ze opnieuw in de groene omgeving van de dreef kunnen ontspannen en eten.

Wim Van Vracem


Atletiekpiste

Behalve de nieuwe gymhal en de heraangelegde voetbalvelden, is er ook een nieuwe atletiekpiste voorzien. Waar de atletiekpiste vroeger net achter de schoolpoort te vinden was, bevindt hij zich nu achteraan de vernieuwde sporthal. De piste oogt prachtig. Hier zullen de leerlingen menig spurtjes kunnen trekken én de Coopertesten kunnen afleggen. 

 

Dreef

Wim Van Vracem, de bouwcoördinator van de school, vertelt dat de dreef gesloten werd in augustus 2021. Daarna startten de werken voor de aanleg van een gymhal en het uitbreken van de vroegere atletiekpiste. Na de paasvakantie vorig schooljaar werd de dreef opnieuw opengesteld. Er is nu een picknickzone voor onze leerlingen, zodat ze tijdens de middag in een groene omgeving kunnen chillen en eten. “Eindelijk!” horen we in de wandelgangen, want na een periode van acht maanden kunnen leerlingen dus opnieuw terecht in de dreef. Vanaf Pasen tot Allerheiligen is de dreef het meest populaire middagplekje van onze leerlingen.