Jouw toekomstige

school gekozen?

Het Klein Seminarie?

Dat is niet zomaar een school ...

Onze school heeft een rijke onderwijstraditie. Al sinds ons ontstaan in 1835 staan we borg voor een kwaliteitsvolle vorming. Hiervoor zetten we moderne leermiddelen in en bieden we onze leerlingen een krachtige leeromgeving. Onze aanpak is gericht op een geleidelijk groeiende leerzelfstandigheid, maar ook samen leren vinden we heel belangrijk. 

Wij willen op een fijne manier samen leven. Als christelijke school geven wij onze jongeren een goede opvoeding en de juiste levenswaarden mee. 

Het Klein Seminarie is een grote school met veel (groene) ruimte. Dat biedt leerlingen alle kansen om zich te ontwikkelen tot enthousiaste, creatieve en sportieve jongeren. 

 

Ruimte

Op onze school heb je veel ruimte om te leren, te ontspannen en om samen school te maken.

Sfeer

Wij zijn een dynamische school die bruist van activiteiten.

Samen leren

Leerlingen en leerkrachten vormen samen één grote leergemeenschap.

Sport

Wij zijn een school in beweging met schitterende sport- faciliteiten!

Moderne leeromgeving

Wij bouwen voortdurend aan een krachtige en dynamische leeromgeving.

Zorg

Wij hebben een goed zorgbeleid dat gedragen wordt door een ervaren leerkrachtenteam.

Klein Seminarie

Welkom op onze school, een dorp in de stad. 

Doe de gele schoolpoort open en stap gerust binnen voor een verkenning van onze school. Laat je overdonderen door de knappe gebouwen, het aangename groen van onze Engelse tuin, de knappe sportinfrastructuur, de onvermoede rust op het schooldomein zo vlak bij het bruisende Hoogstraten. 

Hier bouwen we aan de toekomst. Kinderen kunnen op onze school kansrijk opgroeien en hun dromen waarmaken. We zorgen voor een krachtige leeromgeving waarin jongeren geprikkeld en uitgedaagd worden. 


 

Onze school heeft een ruim aanbod aan interessante studierichtingen, een fantastisch team van deskundige leerkrachten en een indrukwekkende infrastructuur. Met ons opvoedingsproject willen we jongeren op weg helpen om verantwoordelijke, gelukkige en zelfzekere jonge mensen te worden. 


Het Klein Seminarie ontwikkelde zich in de laatste decennia tot de toonaangevende onderwijsinstelling die ze vandaag is. Wij heten u van harte welkom!

Kansen voor iedereen.
Studieaanbod 1ste jaar

Door in te spelen op interesses en talenten trachten we de leerling een doordachte en bewuste keuze te laten maken. In het eerste jaar leggen we sterk de nadruk op een gelijke start en aanpak voor iedereen. Een groot aantal vakken zijn gemeenschappelijk, dat noemen we de algemene vorming. Toch zijn er tussen de vier richtingen heel wat accentverschillen.

Algemene vakken

De richting Algemene Vakken zet in op een zeer brede vorming.

Latijn

We maken een eerste keer kennis met de twee klassieke talen, Latijn en Grieks.

STEM

STEM staat voor de Engelse woorden Science, Technology, Engineering en Mathematics.
ONTDEK

Sport

In SPORT besteden we twee extra uren aan sport en één uur aan STEM.
ONTDEK

Intussen op de campus

leven

Broodje onderwijs

Leerlingen die geïnteresseerd zijn in een lerarenopleiding konden vragen stellen aan ervaringsdeskundigen tijdens “Broodje onderwijs”.