In ons dorp in de stad

Midden in Hoogstraten, vrijwel onder de Sint-Katharinakerk, bevindt zich onze school, een dorp in de stad. Van zodra je door de schoolpoort binnen wandelt, voel je wat we bedoelen. We laten de drukte van de Vrijheid achter ons en komen terecht in een groene oase. We gidsen je even langs de gebouwen.

Kennismaken met Lens

Als je als eerstejaars hier binnenkomt, ben je plots weer de kleinste op school. Oeps! Dat voelt eventjes heel spannend. We weten dat en we zullen je natuurlijk helpen om die overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen. Dat doen we samen in het Lensgebouw, het gebouw waar je met het hele eerste jaar samen zit, vriendjes leert kennen of oude bekenden terugziet. Dit is jullie plekje.

Leerlingen met leerproblemen zitten hier op de juiste plaats. Zij worden met veel zorg omringd. We gaan in gesprek met de ouders, de leerling, het CLB en de graadcoördinatoren en werken een individueel begeleidingsplan uit. Die zorgende aanpak voor onze leerlingen trekken we door naar alle graden.

O(o)st, west... op school voel je je het best

Je zal je snel thuis voelen op onze school, dat beloven we je! Na een jaartje zet je al nieuwe stappen, niet alleen in je leerontwikkeling maar ook in een nieuw gebouw. In het Ostgebouw geven we les aan het tweede en derde jaar. Je kent al heel veel andere kinderen, vindt heel goed je weg op onze school en je hebt de meeste leerkrachten al eens gezien of gesproken.

In het tweede jaar sta je opnieuw voor een belangrijke studiekeuze. Je hebt kennis gemaakt met veel vakken en weet nu beter wat je graag doet en waar je goed in bent. Samen met je titularis en andere leerkrachten, pak je die studiekeuze actief aan. In het derde jaar ontwikkel je je nog verder en maak je je stilaan klaar voor het volgende gebouw!

Een monument van een Voorbouw

Zo kom je, na hard werken, in onze monumentale Voorbouw terecht. Onze vierde-, vijfde- en zesdejaars werken hier hard aan hun studie, ontwikkelen hun capaciteiten en kennis nog verder en maken zich klaar voor de volgende keuze.

Na het vierde jaar kies je opnieuw voor een meer gespecialiseerde studierichting in de derde graad. In het zesde jaar maak je een belangrijke keuze die bepaalt welke studie je wil volgen in het hoger onderwijs.

Misschien ondervind je keuzestress bij het maken van een weloverwogen studiekeuze. Maar wees gerust. De leerkrachten zullen je daarbij goed begeleiden en we richten infomomenten en studiekeuzegesprekken in voor ouders en leerlingen.  

Onze school biedt een veilige haven voor alle kinderen uit Hoogstraten en de wijde omgeving. 

Sommige leerlingen lopen bij ons school vanaf de kleuterleeftijd van 2,5 jaar tot ze als jonge volwassene uitvliegen om hun kansen te wagen in het hoger onderwijs. We zijn er trots op dat vele van onze leerlingen ook na het secundair nog schitterende resultaten behalen. 

De rode draad die door de basisschool, het secundair of het internaat loopt is altijd dezelfde: wij hebben een groot hart voor jongeren. We voeden hen op tot fijne, verantwoordelijke jonge mensen, we geven hen mee wat nodig is om te slagen in het leven en bieden hen een warme thuis en een krachtige en uitdagende leeromgeving. 

In ons dorp in de stad kunnen jongeren samenleven met respect voor elkaar en worden er vriendschapsbanden voor het leven gesmeed.

In ons dorp in de stad kunnen jongeren hun talenten ontdekken, zichzelf ontplooien en krijgen ze kansen om zichzelf te overstijgen. Hier kunnen jongeren sport beoefenen, hun interesses volgen en zich inzetten voor de gemeenschap. Bij ons krijgen leerlingen inspraak en wordt er naar hen geluisterd.

In ons dorp in de stad ontmoeten we elkaar op de centraal gelegen speelplaats, een dorpsplein dat warmte uitstraalt als van een aangename zomeravond.