Ons 2e jaar

De eerste graad van het secundair onderwijs beschouwen we als een brede oriënterende eerste graad. Die sluit aan bij de kennis en vaardigheden die de leerlingen verwierven in de basisschool. 

Moderne Talen en Wetenschappen

 

In deze studierichting krijg je een combinatie van een brede algemene vorming met een uitgebreid pakket aan talen. Je leert meer over het communiceren in het Engels, Frans en Nederlands. Daarnaast leer je ook een nieuwe taal Duits kennen.

Latijn

 

In deze studierichting krijg je een combinatie van een brede algemene vorming met een uitgebreid aanbod Latijn. Daarbij komen de teksten meer en meer centraal te staan: je wordt vaardiger in het begrijpen en vertalen van Latijn en ontdekt telkens meer over de cultuur van de klassieke oudheid.

Grieks en Latijn

In deze studierichting krijg je een combinatie van een brede algemene vorming met een uitgebreid aanbod Grieks en Latijn. Daarbij komen de teksten meer en meer centraal te staan: je wordt vaardiger in het begrijpen en vertalen van Grieks en Latijn en ontdekt telkens meer over de cultuur van de klassieke oudheid.

STEM

STEM is de afkorting voor de Engelse woorden Science, Technology, Engineering en Mathematics. In het vak STEM (drie plusuren) komen al deze componenten binnen verschillende projecten aan bod. De twee overige plusuren krijgen de studenten Frans en Nederlands.

STEM-Sport

STEM is de afkorting voor de Engelse woorden Science, Technology, Engineering en Mathematics. In het vak STEM (drie plusuren) komen al deze componenten binnen verschillende projecten aan bod. De twee overige plusuren krijgen de studenten sport.

Economie & organisatie

Economie en organisatie zal twee uur in het eigen lokaal gegeven worden en daarnaast hebben jullie drie
uur in het informaticalokaal. Je leert werken met PowerPoint, Canva, Excel, grafieken maken in Excel,
Mindmaps, Word, filmpjes maken, online samenwerken voor een groepswerk, … .

1ste jaar

Richtingen 1ste jaar

overzicht

2e jaar

Richtingen 2e jaar

overzicht

3e jaar

Richtingen 3e jaar

overzicht

4e jaar

Richtingen 4e jaar

overzicht

5e jaar

Richtingen 5e jaar

overzicht

6e jaar

Richtingen 6e jaar

overzicht