kleuterschool

samen in de zandbank

Iedereen leert van iedereen. Dat is voor ons erg belangrijk en heeft ons gebracht tot de leefgroepen van onze kleuterschool. Wij hebben geen graadklassen maar kiezen er bewust voor om te werken met gemengde groepen. Dit wil zeggen dat kleuters van 2,5 tot 5/6 jaar samen in de klas zitten met een vaste klasjuf.

Egel = overgang van kleuterschool naar lagere school

Af en toe uit de zandbak

Onze oudste kleuters zijn bij ons ‘de egeltjes’. Naast het aanbod in de klas, mogen ze op vaste momenten ook mee naar de egelklas. Naast de eigen klasjuf hebben ze ook een egeljuf waardoor ze nog meer in kleine groep kunnen werken en op eigen niveau. Zo wordt er ook met een bredere bril gekeken naar elk kind en kunnen ze nog beter zien wat elk kind nodig heeft. Stapsgewijs maken onze egeltjes ook kennis met het eerste leerjaar. 

Lagere school

we bouwen kastelen

Ons dagelijks streefdoel als onderwijsinstelling is om ervoor te zorgen dat kinderen zich goed voelen en morgen meer kennis hebben van …, meer kunnen dan… , intenser beleven dan … gisteren! Niet door  de lat alsmaar hoger te leggen en meer te eisen, maar door hen te prikkelen om uitdagingen aan te gaan en hun eigen leerproces mee in handen te nemen. We willen hen laten ervaren dat ‘leren’ functioneel én plezierig is.

Studiekeuze

De zandbak laten we achterwege

In het zesde leerjaar is het spannend. Want heel de lagere school kijkt naar je op, omdat je de oudste bent. Tegelijkertijd kunnen kinderen heel wat stress krijgen, omdat ze naar een nieuwe omgeving gaan in het volgende schooljaar en belangrijke keuzes moeten maken. Denk maar aan de studiekeuze of welke vrienden ze zullen terugzien op “de grote school”. Om die reden kiezen we ervoor om het proces van  studiekeuze stap voor stap te begeleiden. We halen de stress weg en doen het spelenderwijs en, uiteraard, in samenspraak met de ouders.