groeien

naar

morgen

Previous
Next

Welkom beste ouder

Welkom bij “ons dorp in de stad”. Midden in stad Hoogstraten bevindt zich onze campus van kleuter tot puber. Uiteraard hebben we onze eigen delen binnen de campus, maar die diversiteit past perfect in de visie van onze school.

Jij kwam hier terecht door je interesse in de kleuter- of lagere school van het Klein Seminarie. Ben je ouder en sta je voor een moeilijke keuze voor je kind? Of ben je geïnteresseerd in de visie van onze school als leerkracht, geïnteresseerde of vrijwilliger?

Wat je doel ook is, op deze website zal je antwoorden vinden op je vragen. Of je nu op zoek bent naar de veiligheid van een kleine kleuterschool of naar een hedendaagse visie voor een lagere school, het Klein Seminarie weet beide te combineren.

Kleuterschool

In onze kleuterschool willen we kinderen laten groeien door hen spelenderwijs dingen te laten ontdekken. We werken met leefgroepen die de kinderen aanzetten om met en en van elkaar te leren.

Basisschool Klein Seminarie

Onze kleuter- en lagere school is prachtig gelegen aan de sportvelden van Hoogstraten, achter de secundaire school van het Klein Seminarie.
samen groeien

Lagere school

Trapsgewijs ontwikkelen staat in de eerste jaren centraal. Begeleiding bij studiekeuze voor het secundair in de hogere jaren.
lagere school
Onze basisschool

een unieke leeromgeving ...

In het Klein Seminarie dragen we zorg voor hoofd, hart, handen en talenten. We maken gebruik van vernieuwende leervormen waarbinnen elk kind op zijn eigen tempo en met zijn eigen talenten kan ontwikkelen. We werken bij regelmaat klasdoorbrekend, waarbij ontmoeting centraal staat. Er wordt projectmatig in leergroepen gewerkt en ook teamteaching en co-creatie komen hierbij aan bod.

hoofd

hart

handen

talenten

Vaak gestelde vragen

Aan de schoolpoort, op de eerste schooldag of tijdens het inschrijvingsgesprek krijgen we vaak dezelfde, terechte vragen. We lijsten er hier al enkele op. Nog meer vind je op deze pagina. 

Ja. Een kwartier voor en een kwartier na de openingsuren van de school, voorzien we opvang op de school. De buitenschoolse opvang wordt in Hoogstraten georganiseerd door Ferm. Opvang kan geregeld worden van 7u ‘s ochtends tot 18u30 ‘s avonds. Via de “Semmelaar” op deze website vind je meer info over Ferm en de voor- en naschoolse opvang.

Jazeker. Door de goede ligging van de basisschool, zijn we makkelijk bereikbaar via de achterkant. Dat maakt dat je geen druk verkeer zal hebben en je auto makkelijk kan parkeren bij het brengen of ophalen van je kind.

Met alle plezier. Echt. We willen onze visie, ons fantastisch leerkrachtenteam en onze schitterende campus graag met jullie delen. Dus bel/mail zeker even om een afspraak vast te leggen, zodat we u een rondleiding kunnen geven en u volledig op de hoogte bent van ons pedagogisch project. Op die manier kan u een juiste keuze maken voor uw kind.

Als u op deze website terecht kwam, omwille van de keuze die u moet maken voor uw kind, dan hopen we u voldoende geïnformeerd te hebben. Althans, we hopen dat u zich een eerste voorstelling kan maken van wie we zijn als Klein Seminarie en de visie die we hier allemaal onderschrijven. We zouden u daarnaast sterk willen aanraden om een afspraak te maken bij ons om een rondleiding te doen, zodat u ook de sfeer kan proeven, kennis kan maken met onze directie, onze leerkrachten en onze campus en op die manier een juiste keuze kan maken voor uw kind. Wij kijken er alvast naar uit!

Voor afspraken:
03 340 40 45 – basisschool@klein-seminarie.be

schoolnieuws

ontdek wat er leeft en speelt.

Basisschool (KS en LS)

Groene speelzone

Spelen in het groen..
Onze kleuterspeelplaats is uitgebreid met een groene speelzone…