Ons dorp in de stad

Dat is onze veilige haven en de veilige haven van kinderen uit groot Hoogstraten, maar ook vanuit Turnhout, Malle, Zoersel, Brecht, Loenhout en Wuustwezel kiezen ze voor de visie en expertise van het Klein Seminarie.

Midden in Hoogstraten, bijna onder de Sint-Katharinakerk bevindt zich ons dorp. Van zodra je binnen wandelt door de schoolpoorten, besef je wat we bedoelen. De drukke Vrijheid en de auto’s laten we achter ons, wanneer we in het groen zitten van onze school. Het is ook niet voor niks dat we sommigen van onze leerlingen van 2,5 jaar begeleiden tot ze 18 jaar worden en verder studeren in het hoger onderwijs. We vinden dat fantastisch. 

Of ze nu op de basisschool, het secundair of op het internaat zitten, de rode draad blijft écht hetzelfde. We moedigen kinderen aan om zelfstandig te worden. We zijn er voor hen wanneer het wat moeilijker wordt. We gaan voor veerkracht, groeikracht en verbondenheid tussen al onze geledingen.

Previous
Next

Een dorp…

Waarin jongeren opgroeien, elkaar leren kennen en respectvol met elkaar samenleven.

Waar jongeren thuiskomen en zichzelf kunnen ontplooien, talenten ontdekken en relaties smeden voor het leven.

Waar jongeren hun sport kunnen beoefenen, hun interesses kunnen volgen en waar aandacht is voor het individu én de groep.

Waar je samenkomt op de speelplaats, alsof het een dorpsplein omgeven met groen is op een warme zomeravond. Waar de leerlingen inspraak kunnen hebben. 

Ons dorp in de stad dus. 

Welkom!