Ontwikkeling door structuur

Een duidelijke structuur kan een jongere alleen maar ten goede komen. Daarom zetten we in op een gestructureerde dagindeling en een continuïteit in onze begeleiders, waarvan sommigen al meer dan 15 jaar onze jongeren begeleiden.

Een stad vol kansen

Ontdek Hoogstraten! Prachtig gelegen en omgeven door groen, ontspanningsmogelijkheden en winkels.

Zoveel ruimte. Zoveel tijd. Zoveel plezier. Ik voel me echt thuis en op mijn gemak in onze gebouwen. Ik kijk uit om mijn ding te kunnen doen.

Internaat Mirho-home@school

Een plek waar studieondersteuning, naschoolse activiteiten en sociale ontplooiing centraal staan, maar wat bovenal een plek is voor jongeren om thuis te komen. Dat we in de bruisende stad Hoogstraten zitten en toch in onze veilige cocon, maakt dat het hier fijn vertoeven is.

Reglement Mirho Home@School.

Heb je graag een rondleiding of wil je je graag inschrijven? Klik hier. Of bel: +323 340 40 49.

 

15

opvoeders

155

internen

100%

thuis

een
thuis

In ons internaat zijn kinderen welkom vanaf het eerste leerjaar en blijven welkom tot ze afstuderen van de middelbare school. Doorheen al die jaren is er een duidelijke rode draad, waar thuiskomen misschien wel de allerbelangrijkste is.

Daarnaast is ons motto “creëer jezelf!”, waar we duidelijk inzetten op zelfontplooiing. Hier is het bedoeling om in onze huiselijke accommodatie jongeren aan te moedigen om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Video afspelen

Cycling@school

In samenwerking met Cycling Vlaanderen richtte het Internaat van het Klein Seminarie het project Cycling@school op. Cycling@school wil een antwoord bieden op het dilemma waar elke jonge wielrenner en zijn ouders mee worstelen: hoe kan je de sportieve ambities ontplooien zonder dat de onderwijsopleiding daaronder lijdt?

Onze kernwaarden

We staan iedere ochtend op met enkele waarden in ons achterhoofd waar we blijvend aandacht voor hebben.

Het studie-engagement is de basisvoorwaarde om in ons internaat te verblijven en te leven. Onze uitgeruste studiezalen, de betrokken begeleiders en de schoolse omgeving passen allemaal binnen die visie van ons internaat.

Een tweede belangrijke pijler van ons internaat is een gezonde levensstijl. Sport- en spelmogelijkheden, verse keuken met eigen kok en een rookvrije campus.
In “ons dorp in de stad” leven we als een kleine community samen met jongeren van heel wat verschillende leeftijden, interesses en karakters. Dat is van onschatbare waarde voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Daarnaast verwachten we van onze jongeren dat ze een solidaire rol opnemen bij praktische taken zoals helpen in de eetzaal. Daarnaast stimuleren we onze jongeren om deel te nemen aan activiteiten ter ondersteuning van sociale projecten en goede doelen.
We zien onszelf als een partner in de opvoeding van jouw kind. We willen dan ook onderstrepen hoe belangrijk we de communicatie vinden met ouders en met de scholen waar onze jongeren les volgen. Daarnaast hebben we samenwerkingen met externe partners zoals CLB Noorderkempen en bijlesgevers.
Respect voor elkaar, respect voor begeleiding, respect voor zichzelf, respect voor de accommodatie en respect voor de hele maatschappij.

studie

aanbod

Ons internaat wordt gekozen door jongeren die les volgen in één van de scholen uit Hoogstraten, maar ook uit de onmiddellijke omgeving met Malle, Brasschaat en Turnhout. Jongeren kunnen bij ons terecht vanaf het eerste leerjaar lager onderwijs (6 jaar) tot het einde van hun secundaire onderwijs (eventueel met specialisatiejaar).

Een dag op ons internaat.

Een duidelijke structuur kan een jongere alleen maar ten goede komen. Daarom zetten we in op een gestructureerde dagindeling en een continuïteit in onze begeleiders, waarvan sommigen al meer dan 15 jaar onze jongeren begeleiden.

Benieuwd naar een dag in het internaat?

Internaat Mirho-home@school
Vrijheid 234, 2320 Hoogstraten

Directeur: Rik Boutsen
rik.boutsen@mirho.be

03 340 40 49

Interesse? Vragen?
Rondleiding?

Recente posts

Terug na een weekje vakantie!

Na weer een weekje krokusvakantie hebben we al onze internen opnieuw kunnen verwelkomen deze week. Op dinsdagavond speelden de lagere school gezelschapspelletjes.

Pedagogische studiedag

Pedagogische studiedag: een vrije dag… Maar niet voor ons team! Na een stevige vergadering zijn we ’s middags naar Castelrée vertrokken om