Creëer jezelf!

“Creëer jezelf!” is meer dan een motto, het is een deel van onze levenswijze hier op het internaat.

We vinden het belangrijk om naast studie een zinvolle vrijetijdsbesteding aan te bieden en doen dat om een verrijking te creëren voor de leefwereld van onze jongeren. Ze dragen bij tot een gezonde, brede kijk op de wereld.

Voor ons is het zelfs zo belangrijk dat er een engagement moet zijn voor minstens één interessedomein.

De mogelijkheden zijn:

  • Sport en spel
  • Cultuur
  • Natuur en ecologie
  • Sociaal en solidair
  • Media

Jongeren kunnen zich voor één of meerdere van de domeinen engageren tijdens een schooljaar en de activiteiten binnen het domein kunnen zowel binnen als buiten het internaat plaatsvinden. Zelf hebben we heel wat sterke samenwerkingen met lokale verenigingen en instanties van Hoogstraten om dergelijke activiteiten te organiseren. 

Het engagement en de discipline die onze jongeren ervoor opbrengen en de resultaten die ze daar halen, worden op regelmatige tijdstippen geëvalueerd en gerapporteerd. 

 

100+

bedden

187

jaar ervaring

4000+

eieren per jaar

Studieaanbod

Ons internaat wordt gekozen door jongeren die les volgen in één van de scholen uit Hoogstraten, maar ook uit de onmiddellijke omgeving met Malle, Brasschaat en Turnhout. Jongeren kunnen bij ons terecht vanaf het eerste leerjaar lager onderwijs (6 jaar) tot het einde van hun secundaire onderwijs (eventueel met specialisatiejaar). In Hoogstraten hebben we een erg groot studieaanbod met eerste graad A-stroom in alle secundaire scholen (Klein Seminarie, VITO, VTI en ASO Spijker) en eerste graad B-stroom in VITO en VTI Spijker.

Klein Seminarie

De banden tussen de school en het internaat zijn groot, want beide entiteiten zijn delen van “ons dorp in de stad”. De school biedt verschillende richtingen in ASO en TSO aan.

VTI Spijker

Het VTI Spijker bevindt zich op minder dan een kilometer van onze eigen campus. Op deze secundaire school bieden ze technische richtingen en staan ze bekend voor Hotel en Voeding.

VITO

Het VITO in Hoogstraten is dé school voor wetenschap en techniek. Op een boogscheut van onze eigen campus bevindt zich deze school, zodat onze studenten naar hun school kunnen wandelen. 

ASO Spijker

Net zoals het VTI Spijker bevindt de school zich op wandelafstand van het internaat, in de Lindendreef. Deze secundaire school biedt heel wat richtingen binnen het ASO aanbod aan.