dorp in de stad

Dat is onze veilige haven en de veilige haven van kinderen uit groot Hoogstraten, maar ook vanuit Turnhout, Malle, Zoersel, Brecht, Loenhout en Wuustwezel kiezen ze voor de visie en expertise van het Klein Seminarie.

Midden in Hoogstraten, bijna onder de Sint-Katharina Kerk bevindt zich ons dorpje. Van zodra je binnen wandelt door de schoolpoorten, besef je wat we bedoelen. De drukke Vrijheid en de auto’s laten we achter ons, wanneer we in het groen zitten van onze school. Het is ook niet voor niks dat we sommigen van onze leerlingen van 2,5 jaar oud begeleiden tot 18 jaar worden en verder studeren in het hoger onderwijs. We vinden dat fantastisch.


Of ze nu op de basisschool, het secundair of op het internaat zitten, de rode draad blijft écht hetzelfde. We moedigen kinderen aan om zelfstandig te worden, terwijl we er zijn voor ze wanneer het moeilijk wordt. We gaan voor veerkracht, groeikracht en verbondenheid tussen al onze geledingen.

Een dorp

Waarin jongeren ouder worden, elkaar leren kennen en met respect voor elkaar samenleven.

Waar jongeren kunnen groeien, ontwikkelen en thuiskomen en tijdens al die zaken zichzelf kunnen ontplooien, talenten ontdekken en relaties smeden voor het leven.

Waar jongeren hun sport kunnen beoefenen, waar ze hun interesses kunnen volgen en waar aandacht is voor het individu én de groep.

Waar je samenkomt op de speelplaats, alsof het een dorpsplein op een warme zomeravond. Waar de leerlingen inspraak kunnen hebben en ga zo maar door.

Ons dorp in de stad dus.
Welkom