Sport

De gebouwen van ons internaat liggen ideaal. Niet alleen rustig en veilig naast de Vrijheid, maar ook temidden van het sportepicentrum van Hoogstraten. 

Met het zwembad van de sportoase, de nabijgelegen voetbalvelden, de atletiekpiste, het skatepark, terreinen voor volleybal en basketbal en verschillende sporthallen rond campus Klein Seminarie kan iedere intern zich vol uitleven tijdens de sport- & ontspanningsmomenten. 

Een gezonde geest in een gezond lichaam, daar durven we achter staan. We zorgen voor voldoende tijd om te ontspannen en te sporten in de weekdagen. 

Met het project Cycling@school halen we jong fietstalent naar ons internaat, we stomen ze mee klaar voor de toekomst. 

100+

sporturen per week

65

ballen

-600

kCal / dag

Cycling@school

In samenwerking met Cycling Vlaanderen richtte het Internaat van het Klein Seminarie het project Cycling@school op. Cycling@school wil een antwoord bieden op het dilemma waar elke jonge wielrenner en zijn ouders mee worstelen: hoe kan je de sportieve ambities ontplooien zonder dat de onderwijsopleiding daaronder lijdt?

Het is niet evident om als recreatieve of competitieve wielrenner een goed evenwicht te vinden tussen studeren en trainen. Cycling@school wil jongens en meisjes de kans geven om hun ambities op sportvlak en op studievlak waar te maken. Wil je nu bakker worden, ingenieur, tuinarchitect, boekhouder, bejaardenhelper of … en je wil daarnaast ook nog de tijd vinden om goed te kunnen trainen voor jouw geliefde sport? Dan kan je terecht bij Cycling@school.


Na je lessen ben je snel op het internaat om je klaar te maken om op de fiets te kruipen, te gaan fitnessen of te gaan zwemmen. De bidons staan klaar en een gezonde maaltijd wordt geserveerd bij aankomst. Na het poetsen van je fiets heb je nog voldoende tijd om werk te maken van je studies. De begeleiders helpen jou met een aangepast training- en studieschema om de dag zo efficiënt mogelijk door te komen.

Cycling@school is immers geen of-of-verhaal. Het is een en-en-verhaal tussen wielrennen en studeren. We geven de renners de kans om hun ambities in beide gebieden waar te maken. Daarnaast staan de begeleiders klaar om hen met al hun vragen – zowel op sportief vlak, sociaal vlak als studievlak – te helpen.

Wil je meer weten, neem gerust contact op met Kristof Van Gestel: kristof.vangestel@klein-seminarie.be.